Reglerne for sundt vægttab

Mange mennesker, især når sommeren kommer, påtager sig slankende. Det viser sig imidlertid, at dette ikke er så enkelt, og de spektakulære effekter slutter efter en restriktiv kost, højst en tilbagevenden til den tidligere vægt, hvis den ikke skal øges. Så hvad er de mest almindelige fejl i vægttab? Hvad skal man gøre for at undgå yo-yo-effekten.

De mest almindelige fejl i vægttab – hvad skal du ikke gøre?

Du skal starte med, at kost er simpelthen en måde at spise og er forkert forbundet med slankeprocessen. Selvfølgelig kan en rationel kost føre til vægttab, hvis du tidligere har lavet ernæringsfejl. Tager vægttabet, nogle ingredienser fra kosten er ofte elimineret. I mellemtiden er det nødvendigt at give kroppen både protein, fedt og kulhydrater. Selvfølgelig kan du ikke glemme vitaminer, makro og mikroelementer. Selvfølgelig skal du fjerne helt skadelige stoffer eller i det mindste reducere forbruget til det maksimale. Ud over den samlede eliminering af proteiner, fedtstoffer eller kulhydrater er den mest almindelige fejl at levere for få kilokalorier til kroppen. Dette resulterer i en betydelig frigivelse af stofskifte og fedtopbevaring. Selvom du i første omgang taber ved at miste vand og muskelmasse fra kroppen, bliver vægten på et tidspunkt, fordi kroppen forsvarer sig mod sult. Den langsommere stofskifte, på trods af den endelige restriktive slankende kost, er på en eller anden måde husket af kroppen, som fordøjes på samme måde på trods af den øgede mængde kalorier. Dette fører til en yo-yo effekt. En anden fejl er misbrug af kostfibreindtag, såvel som andre stoffer, der skal stimulere tarmperistaltik. Dette fører til en fuldstændig dysregulering af stofskifte og kronisk forstoppelse og diarré samt tab af vand fra kroppen og mangel på vitaminer, især vitaminer A og B12, som i dette tilfælde udskilles i fæces.

Sundt vægttab – brug diætistiske tjenester eller følg grundreglerne

Efterspørgslen efter kilokalorier beregnes ud fra BMI, såvel som livsstil, ved hjælp af den relevante konverteringsfaktor. Alder er også taget i betragtning. Dietitianen kontrollerer også kroppens sammensætning, dvs. mængden af ​​vand, muskelmasse og fedt i kroppen ved bestemmelse af en kost. På dette grundlag, såvel som de grundlæggende resultater af forskning, for eksempel vedrørende fødevareallergi, er det muligt at bestemme, hvilken kost der passer til en given person. Hvis du lider af en fødevareallergi eller en kronisk sygdom, er det endda nødvendigt at besøge en diætist, hvis du vil slippe af med overskydende vægt. Men sunde mennesker kan prøve en selvstændig diæt efter de grundlæggende regler. De vigtigste af disse spiser oftere, men mindre. Ofte plejer vi at være fulde og begrænse antallet af måltider. Det er en simpel måde at opbevare fedt og overskydende vand gennem dårlige spisevaner. Det er bedst at spise 5 gange om dagen. Grøntsager og frugter bør spises med hvert måltid, 5 gange om dagen. Du bør ikke forbruge mere end en portion kød om dagen. Rør kød uden fedt eller kog damp så ofte som muligt. Hvert måltid skal give en del protein, komplekse kulhydrater, og to gange om dagen bør tilsættes til måltider vegetabilske fedtstoffer, fortrinsvis til salater. Som alle ved, er det nødvendigt at spise så lidt som muligt enkle sukkerarter, som er ansvarlige for pludselige angreb af sult, fordi de først forårsager udledning af insulin i blodet, efterfulgt af et hurtigt fald og pludselig følelse af sult. Det er godt at medtage fisk i kosten, som er en rig kilde til omega-3, som laks, makrel eller tun. Fedtstoffer, der indeholder transfedtstoffer, som er en simpel vej til aterosklerose, skal dog udelukkes. Grundlaget er at spise morgenmad, for om morgenen er stofskiftet vågne op og ikke spiser for sent og ikke snacking om natten. Selvfølgelig bør du drikke meget vand, der fjerner toksiner fra kroppen – ca. 1, 5 – 2 liter, og om sommeren endnu mere. Du skal også sove, fordi den forstyrrede hormonøkonomi også fører til forstyrrelse af stofskifte og vægtforøgelse. Dette er de grundlæggende regler, du skal vide.

Brændende kalorier eller vægttab

Der er nogle måder at brænde hurtigere på. Du bør dog ikke overdrive det. Det er værd at drikke 1 kop uden sukker om dagen. Du kan hjælpe en yoghurt, der indeholder levende bakterier og har en gavnlig effekt på tarmperistaltikken, og frugt og grøntsager er en kilde til kostfibre, men kan ikke forbruge mere end anbefalet, dvs. ikke mere end 30 g. Mængden af ​​komponenten i de respektive produkter kan findes i kalorieindhold tabeller samt på etiketter. Du kan også konsultere en diætist. Brændende kalorier understøtter selvfølgelig også fysisk aktivitet. Det er værd at bruge mindst 40 minutter om dagen på det. Der skal være en kraftig motion, kan det være marszobieg eller stavgang, og selv almindelig gåtur. Men hvis du ønsker at tabe sig meget rationel kost skal vende aerobe motion. Cykling og svømning er gode eksempler.

Sund og rationel ernæring er nøglen til en slank figur. Derfor er det værd at følge ovenstående regler.