Øvelser for benens åreknuder

Åreknuder er en af ​​de mest almindelige sygdomme, der er ramt af mennesker over fyrre. Hældningen til deres dannelse er desværre genetisk, selvom korrekt profylakse og livsstil måske ikke tillader deres forekomst. Hvordan man forhindrer åreknuder, og når de ser ud – hvordan man fjerner åreknuder – disse er de vigtigste spørgsmål vedrørende denne tilstand.

Dannelsen af ​​åreknuder

Åreknuder dannes som følge af genetiske forhold, men også en lille aktiv livsstil, hvilket fører til problemer med ventiler. De pumper ikke blod i deres åre korrekt. Øget blodtryk forårsager, at det skubber med stigende kraft på vævene af vener i benene, der ekspanderer. De vender ikke tilbage til deres oprindelige form og er synlige gennem tynd, stram hud som blå, snoet linjer.

Typer af åreknuder

De ovenfor beskrevne åreknuder er såkaldte primære åreknuder, der opstår med effektive dybe vener ventiler på grund af stagnation. Faktorer, der kan udløse dem, er graviditet, forstoppelse, vægtløftning eller arbejde, der kræver mange timers stående.

På den anden side er åreknuder forårsaget af en dyb veneklusion, hvilket øger blodstrømmen i overfladene. De er resultatet af en historie med trombose, skade på ventiler af dybe årer eller stabbing.

Symptomer forud for åreknuder sygdom

Ofte forsømmer vi de første symptomer på åreknuder, i mellemtiden er det i den såkaldte I perioden med forvævning, der manifesterer sig i følelsen af ​​trætte og tunge ben, der hævder rundt om anklerne, kan du modvirke dem ved at ændre dine vaner. Venøse vener optræder på benene, og alvorlig smerte i benene bestemmes af venøs claudication. Huden over anklerne er meget hård, og de sår, der er vanskelige at helbrede, kan ses på underbenene.

Anti-varicose profylakse

Når du udfører et erhverv, hvor der står meget eller sidder og kender til forekomsten af ​​åreknuder i din familie, er det værd at tage sig af en ordentlig livsstil, som forhindrer dens udvikling:

 • hyppige ændringer i stillingen under arbejdet
 • tab af overskydende vægt
 • Tilbagetrækning fra at have stramme sokker, knæhøje eller strømper med stramme væsker
 • gå i behagelige sko uden høje hæle
 • brug af en kost rig på fibre og C-vitamin
 • reducere eller afstå rygning og drikke alkohol.

Behandling af åreknuder

Afhængig af diagnosen og typen af ​​åreknuder, kan metoder til behandling af sygdommen være konservative, herunder hyppigt hvile med ben op og iført specielle tourniquets, såvel som farmakologiske, når der tages vasokonstriktormedicin.

De operationelle metoder til fjernelse af åreknuder omfatter:

 • stripping – Babcock-metoden, hvorved hovedvenen fjernes, og de grene, der forlader den – dens nedadrettede lår er dannet efter mange snit;
 • minifokokomi – metoden Miller og Varady – involverer fjernelse af venøs stamme med små sektioner
  cryostripping – La Piverte-metoden, der involverer indsættelse af en sondespids afkølet med nitrousoxid i venerne, hvorved venen klæber til den og strækkes ud stykke for stykke;
 • skleroterapi – en ikke-kirurgisk metode til behandling af åreknuder ved at injicere i blodet agenten, der får deres vægge til at smelte.

Den ikke-invasive og smertefri metode til fjernelse af EVLT åreknuder bliver mere og mere valgt af patienter i de seneste år.