Haluks – årsager, symptomer og behandling

Haluks er valgusformede tæer, som ikke kun ser æstetisk glædeligt ud, men også forårsager smerter, bevægelsesbesvær og valg af passende sko. Tendensen til haluks kan være genetisk bestemt eller skyldes faktorer med ukorrekt håndtering, når det drejer sig om udvælgelse af fodtøj.

Hvordan opretter du haluks?

Crooked palmer opstår som følge af mekanisk deformation af fingrene forårsaget af at have den forkerte, forkert til det monterede fodtøj. For stramme høje hæle forårsager pres på tåen såvel som udviklingen af ​​den laterale fladfod, der er karakteristisk for at have for høj eller er udstyret med en dårlig kontureret indersål. Fedme er også årsagen til metatarsal knogletvækst og unormal støtte af fødderne på tre punkter. I dette tilfælde er vægten af ​​kroppen ikke kun er baseret på den del af metatarsal på begge sider og på hælen, men przedostopiu – i tilfælde af for smalle sko eller høje hæle hele foden – oftest i tilfælde af dårlig montering flade sko. Begge disse situationer fører først til den tværgående platypodia, og derefter til yderligere deformationer forbundet med belastningen af ​​hallux eller hallux. Du kan også have genetisk disponering til haluksów. De opstår ofte hos folk, der har såkaldte Egyptisk fod eller længere længste tå i foden.

Hvordan man behandler haluks?

Der er mange metoder til behandling af haluks. Først og fremmest, når de første symptomer vises, skal behandlingen implementeres, så problemet ikke forværres. Derefter vil kun den kirurgiske behandling blive efterladt. Du kan bruge specielle gel puder. De er beriget med olier og beskytter det smertefulde sted. Når fingrene forvrænges, kan kiler og separatorer bruges til at genoprette den korrekte position og derved reducere smerten. Denne løsning anvendes til mennesker, der har haluksy og overlappende fingre. På den anden side tillader indsatser i form af en dråbe eller i form af en T eller pelottes at reducere trykket på forfoden, hvilket især virker med damer iført stilettos. Silikone metatarsale indlæg giver dig mulighed for at løfte foden med den tværgående fladfod og samtidig korrigere placeringen af ​​hallux valgus. Til gengæld giver brugen af ​​et håndledbånd også mulighed for at genoprette fodenes trepunkts tryk samt styrke musklerne og forhindre forvrængning af de metatarsale knogler. Ofte brugt og rost behandlingen haluksów er seler, der kan bæres dag og nat – fjerne smerter og forhindre en uddybning af defekter, mens jernbane Hall Forte anvendes i tilfælde af bursitis, samt genoptræning efter operation for at fjerne forvrængning af en finger. Det er den kirurgiske behandling, der er endelig i kampen mod hallux valgus. Der er flere typer behandlinger udført som en del af fjernelsen af ​​denne ubehagelige lidelse. Den første af disse er korrektionen lavet på blødt væv, udført med en lille grad af deformitet. Den næste metode er Chevron osteotomi – udført i tilfælde af en hallux hallux, såvel som kil eller halvcirkelformet – bestående af kileudskæring. Scarf-metoden tillader derimod postoperativ post-hip behandling. I de første 6 uger skal du bruge specielle korrigerende sko.

Selvfølgelig betyder det at du ikke kan omdanne problemet med at løse problemet. Du skal bære behagelige og velegnede sko.