Hårtab hos kvinder

Hårtab er et problem, der ikke kun påvirker mænd, men også kvinder. Hver dag mister vi omkring 100 hår, hvilket er normalt for selvfølgelig, men når håret falder ud af den håndfuld, bør du tænke over, hvad der er årsag til, og hvordan kan hæmme denne uundgåelige proces. Af hvilke årsager kan hår falde ud og hvad skal balding behandling ligne hos kvinder?

Hårvækstcyklus

Hårsækkene alle kvinder er udsat for cykliske og gentagne ændringer med vækst totter foregår i fire gentagne successive faser, blandt hvilke kan nævnes anagen (vækstfase), catagen (overgangsfase), telogen (hvile fase) og egzoegn (release fase flad) . I en situation hvor omkring 100 hår går tabt hver dag, bør du ikke bekymre dig om det, fordi det er en helt naturlig proces i forbindelse med de ovennævnte faser. Men hvis hår falder ud i store mængder, bør der tages passende behandling, men vi bør overveje, hvad der kan forårsage for stort hårtab.

Årsager til overdrevent hårtab hos kvinder

Håret kan falde ud på grund af forskellige årsager, men blandt dem, der vises mest sandsynligt især nævnes den stærke stress, en historie af smitsomme sygdomme, depression, tidligere operationer, tage visse lægemidler eller vægttab proces, som kan være forbundet med for lidt jern og vitaminer gruppe B i daglig kost. Mange kvinder kan også håndtere den såkaldte alopecia areata, det vil sige en situation, hvor hår falder ud i en bestemt region, dvs. på bagsiden af ​​hovedet eller øverst. Indtil for nylig blev det antaget, at denne alopeci har en neurotisk eller genetisk baggrund, men mange undersøgelser har vist, at det hovedsageligt skyldes autoimmune sygdomme. I tilfælde af kvinder, kan overdreven hårtab også være relateret til hormoner, især i overgangsalderen, under kampen med hypothyreoidisme eller hyperthyreoidisme, eller under graviditeten. Hårforbrænding har også en negativ indvirkning på hårets tilstand, hyppige farve af trådene (især deres blegning) og tilstedeværelsen af ​​giftige stoffer i kroppen.

Behandling af skaldethed

For at undertrykke hårtab bør ovennævnte faktorer elimineres i første omgang, takket være, at hårets tilstand helt sikkert vil forbedre sig markant. Kampen mod overdreven tab af tråde bør fortsætte tovejs, nemlig internt og eksternt. Det bør derfor tage sig af ordentlig kost rig på biotin, vitamin B og jern, indførelse af daglige menu gær, fede fisk, samt te brændenælde og padderok. For så vidt angår behandling af hårtab hos kvinder eksternt, bør det række ud efter en særlig ampul, shampoo, balsam og masker til hårtab, som let kan købes på ethvert apotek og apotek. Men hvis efter at have fulgt ovenstående råd ikke vil mærke nogen effekter til, så skal du gå til en hudlæge, der efter diagnosticering af årsagen vil implementere passende behandling i form af specialiserede wcierek kun tilgængelig på recept.